Hvorfor ikke steke kanelsnurrer på bål?

Reiseliv Alta
Turmat trenger ikke bare være pølser på bål!
Kanelsnurrer laget av pizzadeig
Kanelsnurrer laget av pizzadeig
Reiseliv Alta

I påsken er det deilig å tilbringe tiden ute, med bålkos og fine turer. Hvorfor ikke prøve å steke kanelsnurrer på bålet?

Dette trenger du:

  • En panne egnet for bål eller gassbrenner.
  • En ferdig pizzabunn, evt bolledeig som du har laget på forhånd. Bruker du ferdig pizzabunn kan du gjerne ha på litt ekstra sukker før de stekes.
  • Smør. Gjerne Bremykt, slik at det blir enklere å smøre på deigen dersom det er kaldt ute.
  • Kanel og sukker
  • Evt annet ønsket fyll

Fremgangsmåte:

  • Start med å rulle ut pizzabunnen og bre smøret utover deigen. Dryss på kanel og sukker og rull deigen sammen på langs. Del deigen opp i passe store biter og klem bitene litt flate, da er det lettere å få de gjennomstekt.
  • Varm opp en egnet panne med litt smør.
  • Legg kanelbollene i pannen og sett over bålet, eller bruk en gassbrenner.
  • Har du et lokk, kan det være lettere å få de ordentlig gjennomstekt, men det går helt fint uten!
  • Snu kanelbollene ofte, slik at de ikke brenner seg. Vi klarte selvsagt å brenne noen, men det sies jo at man får pene barn av å spise brent mat. Gode ble de, uansett!

Disse kan også lages som pinnebrød, se tips nedenfor. Nyt varme kanelsnurrer med en varm kopp kakao, toddy eller kaffe.

God tur!

TIPS!

Har du ikke en egnet panne, kan du tvinne strimler av den påsmurte deigen rundt en pølsepinne. Om du ikke har smurt deigen på forhånd, kan du pensle deigen med flytende melange og dyppe dette i kanel og sukker før du steker over bålet. Begge metodene gir fin-fine kanelpinnebrød!

Reiseliv Alta

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo