Meny
 

Velg riktig skolesekk!

Skolestart sekk hovedbilde

Enten barnet ditt har sin første skoledag eller skal tilbake etter en lang ferie, er skolesekken viktig. Men hva bør du tenke på når du skal kjøpe ny sekk?

Når du skal kjøpe skolesekk er det flere ting å huske på. En sekk som sitter godt og er tilpasset barnet, sørger for at rygg og ben unngår unødig belastning. Beckman er et norsk merke som har spesialisert seg på skolesekker til barn. De har også skolesekker for ulike aldre, for når barnet vokser må sekken byttes ut. Så hva er viktig å tenke på? Her er noen tips når du skal handle sekk til barn, enten det er til en skolestarter eller en ungdom.

 

Sekker fra Beckmann

 

Ta med barnet og prøv

Det er viktig å prøve skolesekken og se at den sitter godt, så ta med barnet som skal ha sekken.

 

En god skolesekk er tilpasset ryggen

Lengden på ryggen er viktig og skolesekken bør ikke gå lenger ned enn 10 cm under barnets midje. Flere sekker har rygg du kan justere, slik at den kan vokse med barnet og dermed vare lenger. Skulderstroppene bør svinge litt innover på skolesekken til de minste barna, slik at den sitter bedre og ikke glir ned.

 

Sekker fra Beckmann

 

Ikke kjøp for stor skolesekk

Fra 1. til 7. klasse vil et barn vokse mye og det holder ikke med en skolesekk i alle de årene. Til de minste er det viktig å ikke kjøpe for stor sekk. Armene skal kunne svinge fritt fremover og bakover og det skal være lett for barnet å bevege seg med skolesekken på ryggen.

 

Skolesekken skal sitte godt

Når skolesekken blir tung kan den gli ned på skuldrene og ryggen får en uheldig svai. Velg brede, polstrede og justerbare skulderstropper som sitter godt. Det er også smart med en bryststropp, som sørger for at skolesekken sitter godt mot kroppen. Et hoftebelte vil hjelpe med å avlaste skuldrene og gjør det lettere å bære sekken.

 

Det er ikke bare en god skolesekk som er viktig før skolestart. Her er 7 ting du må huske på til skolestart. 

 

Se hvordan Amfelia og barna velger den riktige sekken i videoen under!

 

 

For deg med en som begynner i 1. klasse

  • Sjekk at de klarer å åpne og lukke sekken selv. Det bør være solide og enkle spenner.
  • Sjekk om skolesekken har refleks! Det er viktig å synes i mørket og høsten kommer fort.
  • Vanntett trekk til dager med regn. Skolesekkene til Beckmann har regntrekk i lokket på sekken, slik at barnet enkelt kan ta det ut og legge det rundt hele sekken.
  • Vis hvordan de skal pakke sekken, slik at vekten blir best fordelt. Legg det tyngste i sekken innerst, så blir det bedre å bære sekken.

se flere gode tips til skolestart:

Vær en venn - tips for å bli kjent med nye barn på skolen

7 ting du må huske til skolestart

Gå trygt til skolen

Sunne og gode matpakker

Sist endret - 30 juni 2017