Meny
 
skijentene

Gjør som Skijentene – støtt Rosa sløyfe

Hvert år får mange kreftbehandlede kvinner livet i gave, men flere av dem blir aldri helt friske igjen. Årets Rosa Sløyfe-aksjon har senskader ved endt kreftbehandling i fokus.

I år samarbeider Mester Grønn med de norske skijentene for å skape økt oppmerksomhet rundt saken.

Blomster er noe som gir mennesker glede, uansett hvor man befinner seg i livet, derfor har vi i mange år støttet Rosa Sløyfe-aksjonen.

 

Forbilder
– I Mester Grønn er nesten 90 prosent av oss kvinner. Rosa Sløyfe-aksjonen har dermed vært veldig viktig for oss, forteller markedssjef Hege Hildeng.

–Kvinnene som har gjennomgått en kreftbehandling viser en enorm styrke og er gode forbilder – noe skijentene også er. Det at skijentene ønsker å være med oss i år og sette fokus på denne viktige saken, er vi veldig glade for og håper det vil gi ekstra oppmerksomhet og ikke minst mer penger til brystkreftforskning, avslutter Hildeng. 

 


Baksiden av sløyfa
Avansert kreftbehandling redder og forlenger livet til flere enn noen gang tidligere. I dag overlever heldigvis 9 av 10 brystkreft. Men for minst en av tre overlevere har behandlingen en høy pris: Livet blir ikke det samme som før de fikk kreft. De får senskader. De fleste er forberedt på bivirkninger i forbindelse med behandlingen, men få forventer senskader i lang tid etter at man er kreftfri – kanskje for alltid. Senskader er ofte smertefullt og hemmende, og mange får problemer med å innfri både egne og andres forventninger, enten de er fra familie, venner og ikke minst, arbeidsgivere. Man klarer ikke like mye som før, selv om en gjerne ville. Mange synes det er vanskelig å snakke om plagene, fordi de har fått «livet i gave». For stadig flere som overlever brystkreft, gjenstår kampen om å bli frisk.

Pengene fra årets Rosa sløyfe-aksjon skal gå til forskning på senskader.

Du kan lese mer om senskader etter brystkreftbehandling her 

 

Gjør som skijentene – støtt Rosa sløyfe
Mester Grønn har støttet aksjonen siden 2009 og har hittil samlet inn over 11 millioner kroner til den viktige brystkreftforskningen, noe vi er utrolig stolte av. Nå håper vi kundene våre blir med oss og skijentene på laget, og gir sin støtte til Rosa sløyfe-aksjonen i år også.

I hele oktober får du kjøpt flotte Rosa sløyfe-buketter, roser, og duftlys, der en del av salgsbeløpet går til aksjonen. Vi selger også Kreftforeningens offisielle pin som i år er designet av Magne Furuholmen.

 

 

// mester grønn //

Sist endret - 02 oktober 2017