Meny
 
bestemors eplekake

Bestemors eplekake

Nå bugner epletrærne av fargerike, friske og søte norske epler. Det er nå du bør bake!

Epler inneholder sunn kostfiber og er bra for magen. Sammen med sukker og kanel, smaker de barndom, nostalgi og idyll. På godt under en time er kjøkkenet ditt er fylt av de deiligste dufter.

 

Hvis du ikke er så heldig å ha en bestemor som kan oppskriften, har vi ordnet med en ekte, gammeldags eplekakeoppskrift til deg. God bakst!  

 

Bestemors eplekake

 

Ingredienser

Bunn

125 g margarin

1 dl sukker

2 eggeplommer

2 ss vann

4 dl hvetemel

1 ½ ts bakepulver

 

Topping

400 g epler eller 3 dl tykk eplemos

Sukker og kanel til å drysse på toppen

 

Slik gjør du

Rør margarin og sukker mykt. Rør inn eggeplommer og vann. Sikt inn mel og bakepulver, og elt deigen sammen. La den stå kjølig en times tid, da blir den enklere å jobbe med.

Sett litt av deigen til side og ha resten i en form på 24 cm i diameter.

Skrell eplene og del dem i tynne båter. Plasser dem på deigen, trykk dem litt ned og strø over sukker og kanel. Hvis du bruker eplemos smører du den utover deigen og drysser litt kanel over (kan sløyfes).

Hvis du vil dekorere litt ekstra: Lag gjerne smale strimler av deig, og legg strimlene på toppen i et pent kryssmønster.

Stek på 190 grader nederst i ovnen i cirka 35 minutter.

Kaken serveres varm eller kald med litt iskrem eller fløtekrem.

 

Sist endret - 25 september 2017