Meny
 
fårikål

Fårikål - festmat til mange

Det er 40 år siden fårikål ble kåret til Norges nasjonalrett i Nitimen, og fortsatt holder retten stand som noe av det aller norskeste vi kan servere. Fårikål er herlig festmat, og verdens beste grunn til å samle venner og familie rundt bordet!

Kilde: Matprat.no

 

Oppskriften gir 10 porsjoner.

 

Ingredienser

4 kg fårikålkjøtt

4 kg hodekål

4 ts salt

4 ss hel pepper

8 dl vann

 

Slik gjør du

1. Del hodekålen i båter.

2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan også legges i en spesiell pepperholder.

3. Hell på kokende vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt (når kjøttet er mørt løsner det fra benet), ca. 1-2 timer.

4. Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener. Noen liker å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel (3-4 ss) mellom lagene.

Server med kokte poteter.

Sist endret - 27 september 2017