Meny
 

Grill perfekt med Coop

Grilling er perfekt sammen med venner og familie, og Coop gjør det enkelt for deg. Coop lager den beste grillmaten, og på hjemmesiden deres har de mange fristende oppskrifter. Vi tipser deg om våre største favoritter!

Spice kyllingburger med avokadokrem og melonsalsa.

Denne smaksbomben av en burger gir latinamerikanske assosiasjoner. Leken, sterk og uendelig god.

Ingredienser:

Melonsalsa:
200 g melon
2 ss olivenolje
2 ts mynte, hakket
Salt og pepper
Saft og revet skall fra 1 lime

 

Avokadokrem:
2 avokado
2 ss rømme
Litt limesaft

 

Ingredienser:
700 g kyllingkjøttdeig
1/2-1 rød chili, hakket
2 hvitløkfedd, hakkede
3-4 ss hakket frisk koriander
1 egg
Olje til pensling

 

Tilbehør:
Godt brød
Salatblader
Tomat i biter
Rødløk, hakket

Fremgangsmåte:

Kok potetene møre i lettsaltet vann.

Hell av vannet og vend potetene i 2 ss rapsolje.

Grill potetene på direkte varme til de er gyllne like før servering.

Bland karrien med 2 ss rapsolje.

 

Pensle kyllingbrystene med karriolje og krydre med salt og pepper. Grill kyllingbrystene på direkte varme til de er gyllne på begge sider. Flytt dem over på indirekte varme og la ligge til de har en kjernetemperatur på 62 grader. La kyllingen hvile noen minutter før den serveres.

 

Pensle tomatene med olje. Bruk gjerne cherrytomater som sitter på stilk, og la dem sitte på stilken under grillingen. Da er det lettere å snu dem, og de forsvinner ikke mellom grillristene. Du kan også legge cherrytomatene på aluminiumsfolie på grillen. Grill tomatene på direkte varme i 3-4 minutter til de begynner å sprekke.

 

 Grillet makrell fylt med urter


Lite slår fersk fisk på grillen - enten den er kjøpt eller selv-fisket på fjorden. Og ingen sommer uten makrell på grillen!

 

Ingredienser:

4 middels store makrell
4 ss finhakkede urter
2 ss smør
Salt og pepper
1 løk
1 fennikel
2 never frisk spinat

Fremgangsmåte:

Rens makrellen for innmat og skyll dem godt. Fyll makrellene med urter og smør og krydre med salt og pepper.

 

Kutt løk og fennikel i tynne skiver. Legg løk, fennikel og spinat på fire aluminiumsark. Legg en makrell på hvert ark og pakk dem tett.

 

Legg fiskepakkene på indirekte varme og la dem ligge til kjøttet slipper benet. Dette tar 10-20 minutter, avhengig av størrelsen på fisken.

 

 

Glaserte fruktspyd med honning/yoghurtsaus

En himmelsk dessert-opplevelse som skaper lun stemning i sommerkvelden. Server med salte, ristede peanøtter, sjokoladesaus og iskrem til.

 

Ingredienser:

 50 g smør

2 ss ingefær, syltet og finhakket
2 ts melis
2 ts sitronsaft, presset
2 dl yoghurt naturell
2 ss honning, flytende
1 ss hakket peppermynte
1 stor mango, i store biter
1 ananas, i store biter
2 bananer, i store biter
8 jordbær

Fremgangsmåte:

 Smelt smør og tilsett ingefær, melis og sitronsaft. Pisk sammen yoghurt, honning og mynte.

Tre frukten på spyd og legg på grillen. Snu spydene noen ganger til de har pen farge, og pensle med ingefærsmøret i ny og ne.

Server frukten med yoghurtsausen.

 

Disse herlige grillrettene - og flere til finner du på Coop.no

God middag!

 

 

Sist endret - 29 juni 2017