Meny
 
marengsspøkelser-illustrasjon

Marengsspøkelser

Disse mystiske marengsspøkelsene er perfekte til Halloween. Lær hvordan du lager dem!

Også heslige hekser og tussete troll har lyst på noe søtt! Da er disse spøkelsene midt i blinken.

Marengsspøkelser

Ingredienser

3 romtempererte eggehviter

220 g sukker

Sort konditorfarge til pynt

 

Slik gjør du

Framgangsmåten finner du punktvis under videoen.

 

1. Pass på at visp og bolle er helt rene. Marengsen blir ikke stiv dersom det er fettrester i bollen. For å være helt sikker, kan man gni inn litt sitron i bollen før man heller i eggehvitene.

 

2. Like viktig er det at eggehvitene er helt uten eggeplomme.

 

3. Pisk eggehvitene stive mens du heller i sukker litt etter litt.

 

4. Når alt sukkeret er i, pisker du til du får en jevn marengs uten sukkerkorn. Hvis du ikke pisker lenge nok, vil marengsen sprekke i ovnen.

 

5. Ha røren i en sprøytepose, eller en vanlig frysepose. Bruk en rund sprøytetupp, eller klipp av et hull i den størrelsen du vil ha spøkelsene.

 

6. Hold posen rett opp og sprøyt ut små topper på et bakepapir. Sett brettet i ovnen og «tørk» marengsen på ca. 70 °C i ca. 2 timer. (Tiden vil variere avhengig av størrelsen på marengstoppene.)

 

7. Bruk en pensel eller tannpirker til å male ansiktene til spøkelsene. Pass på å bruke spiselig farge!

 

 

Andre nifst kule oppskrifter til Halloween:

Skumle edderkoppmuffins

Kule pølsemumier

 

Sist endret - 01 oktober 2018