Meny
 
Muffins med pære og anis

Foto: Stock Food

Muffins med pære og anis

Fysen på noe godt? Prøv disse herlige muffinsene! Kombinasjonen av de søte pærene og den krydrede, lakrisaktige anisen gir en ny og deilig smaksopplevelse.

Ingredienser:

1 boks hermetiserte pærer, circa 180 g uten lake (ta vare på laken)
100 g hvetemel
100 g havregryn
50 g finhakkede mandler
2 ts revet sitronskall

1 ts revet/tørket anis
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 egg
80 g sukker
60 ml solsikkeolje
150 ml lettrømme

Topping:
75 ml kremfløte
100 g kremost
50 g melis
2 ts revet sitronskall
24 hele stjerneanis
Noen skåldede mandler

Slik gjør du:


1. Forvarm ovnen til 190 grader (170 grader på varmluft). Gjør klart muffinsformer.

2. Del pærene i små biter. Bland forsiktig med mel, havregryn, mandler, sitronskall, anis, bakepulver og natron.

3. Pisk eggene I en bolle. Tilsett sukker, olje, rømme og 80 ml av laken fra de hermetiske pærene. Bland alle de tørre ingrediensene I eggeblandingen og rør det raskt sammen.

4. Ta røren i muffinsformene og stek I circa 15 minutter. Avkjøles på rist.

5. Til toppingen: Pisk kremfløten og bland den med kremost, melis, sitronskall og 2 ss lake fra fra de hermetiske pærene. Spre toppingen utover muffinsene og pynt med mandler og stjerneanis.

 

Kilde: Stock Food

 

 

Sist endret - 09 november 2017