Meny
 

Oppskrift på ekstra gode pepperkaker

pepperkaker

Det finnes pepperkaker. Og det finnes ekstra gode pepperkaker. Disse pepperkakene er nesten for fine til å spise, det er vanskelig å holde fingrene av fatet når kakene er så lekre. Så nyt både synet og smaken!

Ingredienser:

1,5 dl sukker

1 dl sirup

75 g margarin

1,5 ts kanel

1,5 ts knust ingefær

1 ts knust nellik

1,5 dl melk

ca. 9 dl hvetemel

1 ts natron

 

Til glasuren:

Melis

Eggehvite

Eddik

Valgfri topping

 

Slik gjør du:

Varm sukker, sirup, margarin, melk og krydder til alt har smeltet. Avkjøl. Det er veldig viktig at væsken har blitt avkjølt før mel og natron tilsettes. Bland godt med mikser. La deigen hvile natta over på et kaldt sted. Kjevl ut tynne leiver og stikk ut pepperkakefigurer. Pepperkakene stekes midt i ovnen på 200°C til de er gyllenbrune.

 

Melisglasur og pynt:

Bland melis, eggehvite og en liten dæsj eddik (det gjør melisblandingen enda hvitere) til du oppnår en passelig konsistens. Fyll i sprøytepose eller brødpose som du klipper et lite hull i, og dekorer de avkjølte pepperkakene. Du kan bruke det godteriet du liker best. Nonstop, Jellybeans, små marshmallows eller kakepynt egner seg godt!

 

Sist endret - 01 desember 2017