Meny
 
illustrasjon_matpratno

Oppskrift: Papayasalat og biffspyd

Orientalske smaker og i gatematens ånd. Denne retten er trendy, frisk og vårlig. Velbekomme!

Ingredienser (4 porsjoner)

600 g ytrefilet av storfe

 

Marinade:

1⁄2 dl rapsolje
1⁄2 dl soyasaus
1 båt finhakket hvitløk
1 ss finhakket frisk ingefær
1⁄2 stk finhakket rød chili

 

Papayasalat:

2 båter hvitløk

1 stk grovhakket rød chili

2 ss rørsukker

2 ss fiskesaus (asiatisk)

2 ss limesaft

75 g peanøtter

300 g meterbønner, yardbeans eller aspargesbønner, delt i 5 cm store biter

1 beger rød cherrytomat , delt i 2

1 stk strimlet grønn papaya

2 stk gulrot , i tynne strimler

Slik gjør du

1. Skjær kjøttet i store terninger, ca. 3x3 cm. Bland ingredienser til marinaden. Legg terningene i en pose, hell over blandingen, og la kjøttet marinere i minimum 30 minutter (gjerne over natten).

 

2. Mos hvitløk og chili i en stor morter. Ha i sukker, peanøtter, fiskesaus og limesaft og mos videre til sukkeret er oppløst. Bruk gjerne palmesukker fra kokosnøttpalmens blomst i stedet for rørsukker. Det har en aromatisk karamellaktig sukkersmak, og er mye brukt i det asiatiske kjøkken.

 

3. Tilsett meterbønner, tomat, gulrot og papaya. Mos lett videre til alt er godt blandet. Bruker du en papayaskreller får du raskt fine, lange strimler. Skrelleren får du kjøpt i de fleste butikker med asiatiske råvarer, eller på internett. En mandolin er også fin å bruke.

 

4. Tre biffterninger på spyd, legg dem på grillen i 6-8 minutter. Snu dem ofte.

 

Server saftige biffspyd sammen med frisk og spicy papayasalat. Grønn papaya kan være litt vanskelig å få tak i. Som erstatning kan du strimle gulrot og litt hodekål, og følge oppskriften som beskrevet. Kjøp vanlig små papaya, del i terninger, og vend terningene inn i salaten.

 

Oppskrift og foto: matprat.no

 

Lyst på noe nytt? Bli inspirert av alle vårens nyheter, og besøk ditt Amfi-senter for trendshopping under årets Trenddager 27.-29. april 2017.

Sist endret - 12 september 2018