Meny
 
edderkoppmuffins-illustrasjon

Edderkoppmuffins

Lær hvordan du lager edderkopper som smaker til Halloween!

 Får du huset fullt av nifse gjester til Halloween? Disse edderkoppene faller garantert i smak!

Edderkoppmuffins

Ingredienser

3 egg

250 g sukker 

150 g smør

1 dl vann

1 dl rømme

1/4 ts salt

2 ts vaniljesukker

4 ss kakao

3 ts bakepulver

140 g hvetemel

 

Glasur:

3 dl melis

1 ts vaniljesukker

1 1/2 ss kakao

50 g smør i terninger

3 ss sterk kaffe (kan byttes ut med melk, men glasuren har ikke sterk kaffesmak)

Pynt:

Lakrislisser

Non Stop

 

Slik gjør du

Framgangsmåten finner du punktvis under videoen.

 

1. Pisk egg og sukker til eggedosis.

 

2. Smelt smør og bland med vann til 37 grader. Bland vått og tørt vekselsvis i eggedosisen.

 

3. Fyll røren i muffinsformer og stek på 180 °C i 15-20 min. Steketiden kan variere ut i fra størrelse og ovn, så bruk en bakepinne for å sjekke at muffinsene er stekt.

 

4. Kjør alle ingrediensene til glasuren i en kjøkkenmaskin eller blender til den blir jevn.

 

5. Når muffinsene er avkjølt, skjærer du av litt av toppen, slik at du kan snu muffinsen opp-ned og ta på glasur. Det gjør ingenting om glasuren blir ujevn, da blir edderkoppene bare ekstra «hårete». Du kan også bruke en gaffel og rufse til overflaten litt, om du vil.

 

6. Lag bein og øyne av lakrislisser og Non Stop. Om du stikker hull i muffinsene med en bakepinne først, er det lettere å sette inn beina.

 

Andre nifst kule oppskrifter til Halloween:

Marengsspøkelser

Pølsemumier

 

Liker barna å fargelegge? Da bør du sjekke denne siden, for her finner du tegneark med skumle Kakketo. Skriv ut, og la barna fargelegge.

Sist endret - 01 november 2018