Meny
 

Egg- og tunfisksalat

Egg og tunfisksalat

Bilde og oppskrift er hentet fra matprat.no

Egg- og tunfisksalat med cæsardressing utgjør en deilig lunsj eller en enkel og god middag når du har lyst på noe annet enn et varmt måltid. I denne egg- og tunfisksalaten kan du gjerne også bruke kokte poteter fra gårsdagens middag, hvis du har det.

Kategori: Rask  Vanskelighetsgrad: Enkel  Tid: Under 20 min  Porsjoner: 4

Ingredienser

4 stk egg
1 stk rødløk
2 ss finhakket frisk dill
1 boks hermetisk tunfisk i vann
1/2 stk agurk
2 stk hjertesalat
1 dl  grønne linser

 

Cæsardressing

2 stk eggeplomme
1 ts dijonsennep
saften av 1⁄2 stk lime
3 båt hvitløk
1 1⁄2 dl olivenolje
1⁄4 ts salt
1⁄4 ts kvernet pepper

 

Slik gjør du

1. Kok eggene i 8-10 minutter. Avkjøl dem i kaldt vann, og ta av skallet.
2. Finhakk rødløk og dill, og bland sammen med tunfisk.

3. Skjær agurk i tynne skiver og og anrett på et fat sammen med salat, linser, tunfiskblandingen og egg.
4. Visp sammen eggeplommer, sennep, presset limesaft og finhakket hvitløk i en bolle til dressingen. Visp inn olje i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Smak til med salt og pepper.

5. Server salaten med cæsardressingen.

 

Kilde: matprat.no

 

// BUNNPRIS & GOURMET //

 

Sist endret - 09 januar 2019