Meny
 
ferske vårruller, sunn mat

Ferske vårruller med røkt reinskav (souvas)

Kilde: www.matprat.no

Ferske vårruller med souvas

Med fargerike beter får du enkelt en frisk og crispy betesalat, som passer utrolig godt til det røkte suovas kjøttet. Souvas er røkt reinsdyrskav - og syns det er vanskelig å få tak i, kan du bruke vanlig reinsdyrskav i denne oppskriften. Rispapirrullene blir like gode!

Det er mange som ønsker et sunnere kosthold i januar, og denne oppskriften er gir et crispy måltid som er spekket med sunne og gode næringsstoffer.

...og så smaker det himmelsk i tillegg!

 

Ingredienser

Porsjoner 4

400 g suovas (røkt reinsdyrskav)

1/2 ts salt

1⁄4 ts pepper

2 ss smør til steking

 

Betesalat:

1 stk gulbete

1 stk rødbete

1 stk polkabete

1⁄2 bunt grovhakket bladpersille

saft av 1⁄2 stk appelsin

1 ss olje

1⁄4 ts salt

1⁄4 ts pepper

 

Dipp:

3 ss riseddik

2 ss sukker

6 ss vann

1 ss frisk gressløk

1 stk grønn chili , i tynne skiver

1 båt grovhakket hvitløk

 

Slik gjør du

1. Skrell beter og kutt dem i tynne strimler. Bruk gjerne en ostehøvel eller et juliennejern til hjelp om du har dette. Sett rødbeten til side, og bland de andre betestrimlene sammen med persille og saft av appelsin i en bolle. Ha i olje og krydre med salt og pepper.

Tips: Bruk gjerne plasthansker når du skreller og kutter rødbeter da de raskt setter farge.

 

2. Fres suovas i en varm stekepanne med smør til det er gjennomstekt, 3-4 minutter. Krydre med salt og pepper.

 

3. Bløtlegg ett og ett rispapirark raskt i lunkent vann til de er såvidt myke, ca. 15 sekunder. Legg rispapiret over på en fuktet fjøl.

 

4. Vend forsiktig rødbeten i betesalaten og legg litt av salaten midt på rispapirarket. Legg på noen biter kjøtt og brett inn kantne over fyllet. Rull deretter sammen fra bunn mot topp.

5. Bland sammen ingrediensene til dippen og server vårrullene.

 

Tips: Du kan også bruke vanlig reinsdyrskav i stedet for suovas, som er røkt reinsdyrskav.

 

Oppskrift og bilde er hentet fra www.matprat.no

 

// BUNNPRIS & GOURMET //

 

 

Sist endret - 07 mai 2018