Meny
 
illustrasjon-pølsemumier

Pølsemumier

Lær hvordan du lager kule pølsemumier til Halloween-festen.

Skumle halloweengjester vil ha skummel mat som metter! Her får du oppskriften på morsomme pølsemumier som små og store hekser og monster vil like.

Pølsemumier

Ingredienser

16-20 grillpølser

8 dl mel

1 ts salt

1 ss sukker

1/2 pose tørrgjær

3 dl melk

3 ss smeltet smør

 

Slik gjør du

1. Bland de tørre ingrediensene. Varm melk og smør til 37 grader. Hell i melblandingen og elt deigen.

 

2. Deigen heves til dobbel størrelse (ca. 1 time).

 

3. Kjevle så ut deigen i et rektangel, skjær tynne strimler på kortsiden med et pizzahjul. Snurr deigen rundt pølsene. Sett igjen en "deigfri" bit i en ende av pølsa, som du klipper i to til bein, og la en glippe bli igjen til ansikt. Legg pølsene på bakepapir og pensle med egg.

 

4. Stek midt i ovnen på 250 °C i 8-10 minutter, eller til de har blitt gylne.

 

5. Avkjøl og lag øyne med ketchup. Kan spises varme eller kalde!

 

Andre nifst kule oppskrifter til Halloween:

Kuuuule marengsspøkelser

Skumle edderkoppmuffins

 

Sist endret - 03 oktober 2018