Meny
 
Oppskrift matprat

Sprøstekt fenalår med røstipoteter og rømme.

Kilde: www.matprat.no

Sprøstekt fenalår med røstipoteter

Har du fenalår-rester etter julen? Røsti med rømme og sprøstekt fenalår er utrolig enkelt og smakfullt. Dette kan du like gjerne servere til forrett som en liten snacks. Du får i tillegg brukt opp matrestene dine, slik at ingenting går til spille!

Ingredienser

4 porsjoner

 

Røsti:

8 stk potet

1/2 ts salt

1⁄4 ts kvernet pepper 

2 ss olje

8 skiver fenalår

1 ss olje

3 dl rømme

2 ss hakket frisk gressløk

 

Slik gjør du

1. Skrell poteter og riv dem med et rivjern.

 

2. Legg potetene over på et kjøkkenhåndkle og klem ut så mye vann du klarer. Ha potetene tilbake i en bolle og bland inn salt og pepper.

 

3. Varm opp en stekepanne og ha i olje. Klem ut små potetkaker og stek dem gylne på begge sider. Hold eventuelt røstiene varme i stekeovnen.

 

4. Stek fenalår i en varm panne med litt olje til det er sprøtt, og legg det over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at oljen renner av.

  

Server røstiene med rømme, sprøtt fenalår og hakket gressløk.

 

Oppskrift og bilde er hentet fra www.matprat.no

 

//BUNNPRIS & GOURMET//

Sist endret - 01 november 2018