Meny
 

Taco med revet kylling

Taco med revet kylling

Oppskrifter og bilde er hentet fra matprat.no

Dette er en «vann-i-munnen»-rett. Saftig kylling blandet med en smakfull saus, servert med hot salsa og guacamole. Meksikanske tacos serveres ikke med de harde tacoskjellene mange tror. De serveres i myke maistortilla, som denne.

Taco med revet kylling

Kategori Kos

Vanskelighetsgrad Middels

Tid 40–60 min

 

Ingredienser

4 Porsjoner

 

750 g kylling lårfilet

BBQ-saus:

1 flaske bbq-saus (à 510 g)

2 ts revet limeskall

2 ts revet appelsinskall

1 stk finhakket jalapeño

1 båt revet hvitløk

1 ts malt spisskummen

2 ss tequila (kan sløyfes)

saft av 1 stk lime

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

 

Salsa:

 

1 boks hermetiske tomater i terninger

1 stk mango i terninger

2 stk finhakket jalapeño

3 stk finhakket vårløk

2 stk hermetisk grillet paprika i terninger

1 ts revet limeskall

1 ts revet appelsinskall

2 ss tequila (kan sløyfes)

1⁄4 potte frisk koriander

saft av 1⁄4 stk lime

1⁄2 ts salt

 

Guacamole:

2 stk avokado

saft av 1⁄2 stk lime

1⁄2 ts salt

2 ss finhakket frisk koriander

 

 

Til servering

8 stk store maistortilla 8 stilker frisk koriander

 

Slik gjør du

1. Bland sammen alle ingrediensene til BBQ-sausen. Ha ¼ av sausen i en bolle sammen med kylling lårfiletene.

2. Hell hermetisk tomat i en sil og la tomatsaften renne av. Bland mango, jalapenõ, vårløk, grillet paprika, skall av lime og appelsin, tequila og koriander sammen i en bolle. Ha den avrente hermetiske tomaten i bollen og rør alt godt sammen. Smak til med limesaft og salt. Ha gjerne i litt ekstra jalapenõ om du liker sterk mat.

3. Bruk en rund utstikker (10-12 cm i diameter) eller et stort glass og stikk eller skjær ut 2 små maistortilla per lefse.

TIPS

Lag tortillachips av tortillalefserestene. Klipp dem i små trekanter. Ha i en bolle sammen med olje, salt og paprikapulver. Stek nederst i ovn på 160 °C i 10 min. Avkjøl.

 

4. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado i en skål med hjelp av en gaffel. Smak til med limesaft, salt og frisk koriander.

TIPS

Vær forsiktig når du fjerner steinen i avokadoen. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.

5. Legg marinerte kylling lårfileter på grillen. Bruk direkte varme og stek et par minutter på hver side, legg dem over på indirekte varme og stek videre til kyllingbitene er gjennomstekte, 4-5 minutter.

 

TIPS

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen". Lårfiletene kan også legges på et bakepapirkledd stekebrett og stekes i ovn på 160 °C i 12-15 minutter dersom du ikke har en grill.

6. Når lårfiletene er gjennomstekte, riv kyllingkjøttet i mindre biter med hjelp av et par gafler. Bland revet kyllingkjøtt med 2/4 deler av bbq-sausen.

7. Varm tortillalefser raskt på grillen eller i stekeovn etter anvisning på pakken.

 

SERVERING

Legg en god skje jalapenõsalsa på maistortillaene, ha på guacamole og topp med revet kylling. Server med resten av BBQ-sausen og frisk koriander.

 

 

Kilde: matprat.no

 

|| Bunnpris & Gourmet ||

Sist endret - 01 november 2018