Meny
 
Sko som holder deg varm!

Skoringen - Sko som holder deg varm!

Ingenting er verre enn å gå med kalde, våte føtter hele dagen på skolen eller på jobben. Så når snøen og minusgradene kommer krypende, er det på tide å ta i bruk ditt hemmelige våpen: støvletter med fôr.

Kulden har ankommet og det er på tide og bytte ut de vinglete hælene og iskalde joggeskoene med et varmt og praktisk alternativ. Men hvordan vet man at skoen man velger vil gi nok varme og fungerer i både snø, slaps og på glatt føre?

 

Det første man skal se etter er grove tykke såler, for de kan virke varmeisolerende og gi godt grep på glatt føre. Sko som er fôret med saueskinn eller ullblanding er ekstra varmt og godt når kulda setter inn.

 

Er du på jakt etter helt vanntette sko er Sympatex eller Goretex-membran 100 % vanntett og pustende, og det beste alternativet i vått vintervær. Det å investere i sko i ekte skinn er heller ingen dum idé. Skinn er et utrolig holdbart materiale så lenge man tar godt vare på det. Skinn former seg også etter foten og får bedre passform etter bruk.

 

Husk å impregnere skoene både før du tar de i bruk og innimellom alt etter hvor mye du går med dem. Impregnering beskytter skinnet og gjør det motstandsdyktig mot vann og fuktighet, og skoene får lengre levetid. En annet godt tips å huske på er å vente til skoene er tørre før man tørker vekk slaps og søle med en tørr klut.

 

 

 

Dette er en nettilpasset artikkel fra AMFI Eidsvolls julemagasin 2016. Klikk her for å se artikkelen i julemagasinet, og klikk her for å lese hele magasinet. De omtalte virksomhetene i julemagasinet har betalt for redaksjonell annonsering.

Foto: Wenche Hoel-Knai og produsentene.

 

 

Sist endret - 28 november 2017