Meny
 

Jul hos Sunkost

Jul er glede. Raushet. Ro. Varme. Hva fyller du denne magiske tiden med? I Sunkost er vi opptatt av å se hele mennesket, og å tenke sunnhet uten at det går utover kosen.

Jul hos Sunkost

 

Med faglig styrke og butikken bugnende av alt fra kosttilskudd, økologisk hudpleie og sunnere mat/bakeprodukter ønsker vi deg varmt velkommen til en handel som gjør deg godt. Vi kan gi deg eksperttips enten du trenger en gave, ønsker en grønnere julehusvask eller vil teste sunnere julekaker og annet godt som kroppen faktisk blir glad for.

 

Klar for sunnere fett og søtningsmidler til julebaksten?

 

Kokos er en fantastisk råvare! Prøv kokosolje eller kokossukker til årets sju slag. Cocosa sukker kan brukes akkurat som vanlig sukker i bakingen. Kokossukker er 100 % økologisk uraffinert kokossukker, fremstilt av kokosblomstens søte nektar. Samtidig gir den en rund og karamellaktig smak. Cocosa extra virgin og Cocosa Pure er utrolig fin og lett å bake med. Bakeegenskapene er gode, og gir en utrolig god smak og en saftig bakst. 

 

Baketips!

Test nyheten Cocosa kokossirup. Den kan brukes istedenfor annen type sirup i bakst. Den gir et utrolig god og fyldig smak. Den smaker også himmelsk som topping på grøt, bær og is.

 

Adventskalender med flotte premier

Få julestemning med Sunkost Eidsvoll hver dag i advent og vær med og vinn flotte premier! Vi legger ut en ny juleoppskrift hver dag i adventstiden og deler ut premier til heldige vinnere som deler egne oppskrifter og erfaringer.

 

 

 

Oppskrift på lussekatter

 

 

Ingredienser:

3,5 dl gulrotjuice

150 g kokossukker (ev. nyheten Cocosa sirup)

600-700 g siktet speltmel

50 g gjær

150g Cocosa extra virgin (ev. Cocosa pure)

1 ss kardemomme

5 g salt

(Doble gjerne oppskriften hvis du skal lage til mange. Denne oppskriften gir 12-16 lussekatter, de tåler godt å bli fryst.)

 

Fremgangsmåte:

1. Bland mel og Cocosa extra virgin og smuldre Cocosa extra virgin inn i deigen. Bruk hendene.

2. Rør ut gjær i gulrotjuice, før du blander inn kokossukkeret, kardemomme og salt.

3. Lag et hull i midten i mel- og Cocosaoljeblandingen og elt deigen godt sammen med en tresleiv eller med hendene. Ev. elt deigen på lav fart i 5 minutter, deretter på høy hastighet i 5 minutter. Deigen skal være glatt og smidig. Tilpass ev. med juice/mel.

4. La deigen heve godt. Bak ut lussekattene i ønsket form og la heve i 30-60 min. Pensle gjerne med egg.

5. Stek midt i ovnen på 225 grader i ca. 10-12 minutter.

 

Oppskrift på julegrøt

 

Ingredienser (4-6 personer):

 

4 dl økologisk grøtris
1 liter mandelmelk
Ca. 7 dl vann

1-2 ss Cocosa Extra virgin
½ ts havsalt

 

Fremgangsmåte:

 

1. Kok opp vann med salt. La risgrynene koke i ca. 10 minutter

2. Hell i melken og kok opp under omrøring.

3. La grøten småkoke i ca. 30 - 40 minutter. Rør jevnlig så grøten ikke brenner seg i kjelen. La Cocosa Extra virgin smelte inn i grøten rett før servering!

4. Server med kokossukker og økologisk ceylonkanel  - DEILIG!

 

 

 

Dette er en nettilpasset artikkel fra AMFI Eidsvolls julemagasin 2016. Klikk her for å se artikkelen i julemagasinet, og klikk her for å lese hele magasinet. De omtalte virksomhetene i julemagasinet har betalt for redaksjonell annonsering.

Foto: Wenche Hoel-Knai og produsentene.

 

 

Sist endret - 28 november 2017