Meny
 

Curvy Lykke

FOTO: MARIUS BECK DALE. TEKST: BIRGITTE ØYGARDEN ANDRESEN

 

 

Eline Lykke Nytun har med rekordfart blitt en stjerne på modellhimmelen. Under Fashion Week i Paris gikk hun på catwalken for selveste Alexander McQueen, og det er mye som tyder på at det bare er begynnelsen på en lovende modellkarriere.

 

 

Eline er på snarvisitt i Ålesund for å være med på fotoshoot med AMFI Moa og ankommer fotostudio med et smil. Hun har bodd tre månder i London og skal tilbake dit rett etter fotoshoot. Nylig var hun intervjuet i Harpers Bazar under tittelen «Watch this face», så det er ingen tvil om at det skjer mye i livet til Eline nå. – Jeg fikk beskjed i går om at jeg skulle dra i dag, så det går veldig fort, plutselig skal du reise. Nå har jeg blitt vant til det og blir ikke like stressa. Jeg pakker heldigvis ikke like mye, men holder meg med en liten kabinkoffert. Eline har vokst opp i Lerstad og Breivika, rett ved sjøen. Fra hun var liten har hun bodd i fjæra og elsket alt med havet. Planen på sikt er å bli marinbiolog, men den drømmen står litt på vent akkurat nå. Hun var bare 13 år da hun vant en modellkonkurranse, men valgte da å fullføre skolen før hun i fjor høst tok steget ut i modellverden. – Foreløpig jobber jeg ikke nok til å leve av det, men det går på et vis. Nå tester jeg ut om jeg passer godt nok inn i markedet. Jeg er en curve-modell og det er et enda mindre marked enn om jeg hadde vært en straigthsize. Da må vi komme med en liten forklaring, for ved første øyekast ser Eline ut som en slank modell. Hvor er kurvene?
- Nei, jeg er ikke curvy sånn sett. Mange tror at curvy betyr plussize, men det er en egen kategori som er ganske ny. Det har ikke vært en kategori for mellomstørrelsen og jeg har for breie hofter til å være straightsize. Men hoftene mine kan jeg ikke gjøre noe med, da er det bedre at jeg holder meg frisk og sunn som jeg er. Alexander McQueen-showet fokuserte i år på mangfold og det var både curvy og straightsizemodeller på catwalken. De hadde også brukt eldre modeller og mange etnisisteter. Kan det være at det skjer en endring i bransjen? – Ja, det vil jeg si. Det er fortsatt en lang vei å gå, men det er flere og flere merker som åpner for flere typer modeller, flere hudfarger og nasjonaliteter, flere kroppstyper og aldre. Så det er jo helt supert. Så hvordan var det for en ung jente fra Ålesund å reise til Paris og gå for en av verdens største designmerker, Alexander McQueen?

 

– Jeg fikk beskjed i går om at jeg skulle dra i dag, så det går veldig fort, plutselig skal du reise.

 

– Ting gikk så fort. Jeg fikk beskjed en kveld om å reise til London på fitting klokken 6 dagen etterpå. Da trodde jeg det var en helt ukjent McQueen, et undermerke eller en som bare hadde tatt det navnet, ikke at det var selveste Alexander McQueen. Jeg har fått beskjed hele karrieren at ”du er curve- modell, så catwalk er ikke din greie”. Når jeg kom til fitting så fikk jeg møte Sara Burton, som er designeren for Alexander McQueen. Det var veldig stort og hun var veldig hyggelig. Den jobben var helt fantastisk. Eline er snart ferdig sminket og klar for første bilde. Det er kanskje en lang vei fra Paris til AMFI Moa, men hun er opptatt av å glede seg over alle jobber hun får. Hver jobb har sin sjarm og hun vil ta vare på hver eneste opplevelse. Og så er det jo noe helst spesielt med AMFI Moa da. – Ååa, AMFI Moa, der har jeg hengt mye. Jeg har alltid likt å gå rundt i butikker og på kafeer. Mamma og jeg hadde ofte en jentedag på AMFI Moa. Eller så dro jeg med venninner på ungdomsskolen. Så det har blitt noen timer på AMFI Moa, ja. Fotografen venter og Eline tar på første antrekk og gjør seg klar foran kamera. Hun poserer uanstrengt og profesjonelt, så det er lett å se hvorfor hun spås en lysende karriere. På de neste sidene kan du se hele moteserien.