Meny
 

Den eneste veien er opp!

FOTO: MARIUS BECK DALE. TEKST: BIRGITTE ØYGARDEN ANDRESEN

 

 

Det er snart seriestart og etter en tung høst er det mange forventinger til AaFK denne sesongen. Oddbjørn og Andreas Lie er klare for å kjempe for at laget kommer opp dit de hører hjemme, i eliteserien!

Oddbjørn og Andreas Lie har spilt fotball siden de var fire år og har ingen planer om å gi seg med det første. Opp gjennom årene har de tilbragt mye tid sammen, kun avbrutt av noen år her og der hvor de har spilt på ulike lag. – Jeg synes det er veldig kjekt å spille på et så høyt nivå med min egen bror. Da vi vokste opp var det et mål å nå så langt som mulig med fotballen, så det å få leve ut deler av drømmene våre sammen er veldig inspirerende og kjekt, sier Andreas. De har opp gjennom årene tilbragt mye tid sammen, men kan ikke huske at de har vært mye uvenner. Tvert i mot har de støttet hverandre og ønsket det beste for de andre. – Når Andreas spilte Tippeliga og jeg spilte lavere divisjon, synes ikke jeg det var kjipt. Jeg har alltid unnet Andreas alt det beste, selv om karrierene våre har svingt litt. Han har kanskje hatt en god periode og jeg har hatt en periode, men jeg ser heller på det som motivasjon, sier Oddbjørn. Andreas er enig og forteller at siden de spiller på to forskjellige plasser, så har det aldri vært noen direkte konkurranse.

 

– Modelloppdrag kan jeg ikke si jeg har hatt så veldig mange av tidligere!

 

KLAR FOR SERIESTART

Etter en tøff høst ble det nedrykk for AaFK, og de spiller nå i OBOS-ligaen. Første kamp er 2. april mot Sogndal, og Lie-brødrene gleder seg til å komme i gang. – Jeg tror det er en veldig revansjesugen gjeng i AaFK nå. Vi er klare for å vise at det som skjedde i fjor høst var et feilskjær, og så er det vår oppgave å slå hardt tilbake, forteller Andreas. Oddbjørn kjenner det på kroppen at det begynner å nærme seg seriestart og gleder seg veldig til å komme i gang med skikkelige fotballkamper og ikke bare treningskamper. – Treningskamper er viktig, men, det er noe annet å spille tellende kamper, sier Oddbjørn. Hvis vi får ut det beste i 30 kamper så tror jeg mulighetene er gode, men det er en tøff jobb vi står foran. Vi er kanskje favoritter i de aller fleste kamper som vi skal spille neste år og det er en litt ny posisjon for AaFK. Mange forventer nok at vi rykker opp igjen, men det er ikke gjort uten å legge ned en solid innsats. Men jeg tror og håper vi skal klare det, sier Oddbjørn. AMFI Moa er sponsor av AaFK og ønsket å bruke Lie-brødrene som modeller i dette magasinet. Det var et stykke utenfor komfortsonene å være modell for en dag, men de stilte sporty opp. Resultatet ble både en moteserie og cover. – Modelloppdrag kan jeg ikke si jeg har hatt så veldig mange av tidligere, sier Andreas. – Det blir mange nå fremover, avslutter Oddbjørn og ler.