Meny
 
fårikål

kilde: matprat.no

 

Fristende fårikål

Ferskt lammekjøtt i butikken er et sikkert høsttegn, og det er så mye herlig man kan lage av smakfullt lammekjøtt! Lammelår, lammefrikassé, lammekoteletter og, ikke minst, fårikål. Fårikålen er en av Norges nasjonalretter, og har faktisk sin helt egen dag! Siste torsdag i september feirer vi med denne deilige retten. Her får du oppskriften.

Ingredienser

(4 porsjoner)

1 ½ kg fårikålkjøtt

1 ½ kg hodekål

4 ts hel pepper

2 ts salt

3 dl vann

Poteter til servering

 

Framgangsmåte

  1. Del hodekålen i båter.
  2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en pepperholder. Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel, ca. 1-2 ss per 4 porsjoner, mellom lagene.
  3. Hell på vann. Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La fårikålen trekke til kjøttet er mørt og løsner fra benet, ca. 2,5 timer.
  4. Server rykende varm med kokte poteter.

 

Tips!

En stor stålgryte er et must til fårikål – og skalldyr og andre store festmåltider. Hos Kitch’n finner du gryten du trenger!

Sist endret - 20 september 2018