Meny
 
Herlige oppskrifter med rabarbra som hovedingrediens

Herlige oppskrifter med rabarbra som hovedingrediens

Med sommervarmen kommer ferske frukter og bær. Hva med å lage din egen rabarbrasaft, eller terte? Se oppskriftene her. Utstyret du trenger, finner du hos Kitch'n.

Sommer, ingenting er vel bedre enn det ordet. Og sommer kan vi si at vi har hatt i flere uker nå. Vi nordmenn er kjappe med å trekke ut og nyte de lange lyse sommernettene. Kanskje har du også overnattet ute i den deilige sommerluften.

 

Hjemmelaget saft og terter av årets nye bær og frukt er noe som så absolutt hører sommeren til. Kitch’n tipser om å bruke rabarbra og de norske jordbærene som nå er kommet i butikk. Er du heldig har du kanskje egne planter du kan bruke.

 

Test ut oppskriften og tag oss gjerne med #kitchnjærhagen på Instagram. Husk at du får flasker og terteformer hos oss på Jærhagen.

 

 

 

Rabarbrasaft

  • 500 gr rabarbra
  • 200 gr sukker
  • 1 l vann
  • 1 sitron

Slik gjør du:

Skyll stilkene i kaldt vann og skrubb dem med fri for jord. Skjær stilkene i småbiter og legg dem i en gryte sammen med sukker, vann og sitron skåret i båter. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter.

Ta gryten av varmen og la saften trekke i 20-25 minutter. Sil saften gjennom en sil og mos lett med en skje. Da får du ut all saft og kraft fra oppkoket.

Hell saften på flasker eller en kanne, og sett drikken i kjøleskapet. Saften holder seg i 2-3 uker så lenge den blir holdt kald.

 

Rabarbraterte

  • 150 gr. margarin
  • 125 gr. sukker
  • 1 egg
  • 2 ts. bakepulver
  • 4 dl. mel
  • 2 ss. melk

Fyll:

  • 1/2 kg. rabarbra
  • 200 gr. sukker
  • 1 ss. potetmel

Slik gjør du:

Rør sukker og smør hvitt. Ha i mel, bakepulver, egg og melk. Rør godt sammen og kna gjerne siste rest for hånd. Bruk 2/3 av deigen i formen, resten sparer du til lokk om du liker å bruke det (selv sløyfer jeg som oftes lokket).

Skjær rabarbraen i skiver og legg disse over deigen i paiformen. Bland sammen sukker og potetmel og ha dette over rabarbraen. Lag et lokk til paien f.eks. strimler som legges over som et gitter eller vær kreativ.

Stekes på 200 grader i ca. 1/2 time.

Serveres med pisket krem eller vaniljeis.

 

Sist endret - 30 mai 2018