Meny
 
kirsebær

Oppskrift: Portvinskirsebær

Dette er en søt liten godsak for de voksne. Bærene passer veldig godt til sjokoladebaserte desserter.

Ingredienser:

  • 300 g sukker
  • 150 ml portvin
  • 150 ml vann
  • 1 ts kardemomme
  • 1 vaniljestang delt i to på langs, skrap ut frøene
  • 1 appelsin, revet skall og  juice
  • 350 g kirsebær/moreller

 

Slik gjør du:

  1. Steriliser en stor krukke med lokk (minst 750 ml).
  2. Plasser sukker, portvin, vann, kardemomme og vaniljefrø i en liten gryte. Finriv skallet fra appelsinen og tilsett. Pass på å ikke få med det hvite av appelsinen. Del appelsinen i to, legg bitene i gryten med de andre ingrediensene.
  3. Kok opp sakte. Rør under oppkok til sukkeret er helt oppløst. La det koke til blandingen er tjukk og sirupaktig. Reduser varmen til lavt og tilsett kirsebærene og vaniljestangen. La alt stå på lav varme i ca. 3 minutter til kirsebærene har blitt myke. La blandingen kjølne.
  4. Hell over i varm krukke og forsegl. Pass på å la krukken og innholdet bli kaldt før du setter det i kjøleskapet.

 

Kilde: kilnerjar.co.uk. Her finner du også mange flere oppskrifter.

 

Sist endret - 21 august 2018