Meny
 
sommergryte-illustrasjon

Sunn sommergryte

Om sommeren har vi lyst på frisk og fristende mat i varmen. Denne sommergryta med squashspaghetti er både smakfull og sunn med en vitaminboost fra alle grønnsakene!

Sommergryte med squashspagetti

Ingredienser

1,5 kg squash
500 g halloumi (ost), skåret i skiver
350 g små, halverte tomater av forskjellige slag
1 ss olivenolje
125 g basilikumpesto

Havsalt og svart pepper etter smak

 

Slik gjør du:
1. Lag squashspagetti med en spiralkutter (finnes bl.a. hos Kitch'n).
2. Stek osten i pannen på middels varme til hver side har fått en gyllen farge.

3. Ta osten av varmen og sett til side.
4. Varm olivenolje i pannen og tilsett tomatene.
5. Krydre med salt og pepper og stek i 5 minutter.
6. Ta pannen av varmen, tilsett squashspagetti og pesto og bland alt godt sammen.
7. Topp retten med stekt halloumi, smak til med salt og pepper og server.


Tips! Retten passer også godt med stekt kylling eller fisk.

Sist endret - 20 juli 2018